EXPO TRAINS & MODÉLISME

Uren van droom en hartstocht met de beste Belgische, Franse, Duitse, Nederlandse en Engelse modelbouwers. De mooiste treinen, schepen, vliegtuigen, vrachtwagens, auto's, circussen, figurines, diorama's, landbouwmachines en poppenhuizen op alle schalen op een oppervlakte van 7000 m². Demonstraties en animatie door modelbouwers en handwerkslieden die hun kunst willen delen in een vriendschappelijke sfeer en die bereid zijn voor een boeiende dialoog.

Expo Trains & Modélisme is een culturele gebeurtenis voor het grote publiek, dat als doel heeft om modelbouw te laten ontdekken of herontdekken aan degenen die het helemaal niet kennen of die het geloven te kennen. In tegenstelling tot de cliché's doet modelbouw vooral een beroep op de creativiteit en is meer een ambachtelijke hobby dan aan een kinderspel, want hij vereist een zorgvuldig werk waarvoor geduld, handigheid, volharding en smaak voor schoonheid de belangrijkste eigenschappen zijn. Modelbouw brengt voorwerpen van gisteren en vandaag voort die dan binnen handbereik zijn, voor het geluk van kleinen en groten.

Voor de kenners is het dé tentoonstelling waar men een heleboel ideeën, truukjes en tips met de exposanten kan ruilen. Voor degenen die modelbouw reeds uitoefenen is het vaak de gelegenheid om zich van hun verlegenheid te bevrijden en om op hun beurt te besluiten om hun werkstukken het jaar daarop te komen tentoonstellen. De tentoonstelling is het nationale en internationale rendezvous geworden van de liefhebbers van modelbouw onder zijn vele vormen.

Voor de oningewijden is het tenslotte de beste plaats om een wonderlijke en fantastische wereld te ontdekken waarvan de hele familie zal dromen. Het doel van de gebeurtenis is de artistieke aanleg te wekken die in ieder van ons sluimert, en eveneens de lust te geven aan de bezoeker om zich op zijn beurt aan modelbouw te wijden, zelfs als hij aan zijn capaciteiten twijfelt.